Aragokamer

De Aragokamer is momenteel gesloten.

Bedrijfsbezoeken

Homepagina | Reisprogramma | Commissie | Steden | Bedrijfsbezoeken | Sponsoren

Gedurende de Europareis zullen de volgende bedrijven en instituten bezocht worden:

Forschungszentrum Jülich
Onderzoeksinstituut Jülich is één van de grootste interdisciplinaire onderzoeksinstellingen van Europa. Ze doen onderzoek naar uitgebreide oplossingen voor de grote probemen van de huidige maatschappij met betrekking tot energie en milieu, informatie opslag en nano-technologie. Natuurkunde en het gebruik van supercomputers vormen de basis voor het onderzoek in het Forschungszentrum Jülich.

Universiteit Heidelberg
De Ruprecht-Karls-Universiteit in Heidelberg is de oudste universiteit in het huidige Duitsland. Op 23 oktober 1385 kreeg Heidelberg van paus Urbanus VI het recht om een universiteit te openen. Sinds haar stichting in 1386 door de Paltsische keurvorst bestond ze vele eeuwen uit vier faculteiten: Geneeskunde, Theologie, Rechten en Filosofie. Pas in 1890 kwam Natuurwetenschappen erbij als vijfde faculteit. Tegenwoordig telt de universiteit twaalf faculteiten en studeren er 29.488 studenten.

ZEISS
ZEISS is een internationaal leidend technologieconcern in de optische en optoelektronische industrie. De ZEISS Group ontwikkelt en verkoopt productiemiddelen voor de halfgeleiderindustrie, meettechniek, microscopen, medische technologie, brillenglazen, fotografische en cinematografische objectieven, verrekijkers en planetariums. Met zijn oplossingen is het bedrijf voortdurend in de wereld van de optica een stapje voor en zorgt voor technologische vooruitgang. Het concern is ontstaan uit een werkplaats voor fijnmechanica en optica, in 1846 opgericht door Carl Zeiss in Jena (Thüringen). Tegenwoordig is de hoofdvestiging van ZEISS in Oberkochen (Baden-Württemberg).


XUV OpticsPhysics of FluidsMESA+