Aragokamer

De Aragokamer is momenteel open.
Michiel Nijmeijer heeft nu kamerdienst.

Bedrijfsbezoeken

Homepagina | Reisprogramma | Commissie | Steden | Bedrijfsbezoeken | Sponsoren

Gedurende de Europareis zullen er verschillende bedrijven en instituten bezocht worden:

Bezoek 1: ZARM (Bremen)

ZARM is het “Center of Applied Space Technology and Microgravity” en is een van de onderzoeksinstituten aan de University of Bremen.  ZARM geldt als een internationaal erkend multidisciplinair onderzoekscentrum dat is gespecialiseerd in fluid mechanics, space technology en space science. Voor meer informatie, zie https://www.zarm.uni-bremen.de/en.html.

Bezoek 2: DESY (Hamburg)

DESY staat voor het “Deutsches Elektronen-Synchotron” en is een groot onderzoekscentrum met een vestiging in Hamburg en bij Berlijn. Het onderzoek dat wordt gedaan bij DESY richt zich op “accelerators”, “photon science” en “particle and astroparticle physics”. DESY speelt een belangrijke rol in veel internationale projecten op het gebied van deeltjesfysica. Voor meer informatie, zie http://www.desy.de/index_eng.html.

Bezoek 3: iNANO (Aarhus)

iNANO is het ‘Multidisciplinary Nanoscience Center’, een onderzoekscentrum aan Aarhus University.

Onderzoekers uit verschillende vakgebieden, zoals natuurkunde, scheikunde en biologie, bundelen in dit onderzoekscentrum hun krachten. Het onderzoek dat wordt gedaan bij iNANO is vooral gericht op toepassing in ‘Materials Sciene’, ‘Nanomedicine’ en ‘Nanofood’. Voor meer informatie, zie http://inano.au.dk/.

Bezoek 4: Grundfos (Bjerringbro)

Grundfos is één van ’s werelds meest toonaangevende pompfabrikanten. Een greep uit de producten die door Grundfos worden ontworpen en geproduceerd zijn bijvoorbeeld circulatiepompen voor verwarming en airconditioning en pompsystemen voor gebruik in de industrie en drinkwatervoorzieningen. Voor meer informatie, zie https://www.grundfos.com/.

Bezoek 5: Kopenhagen (staat nog niet vast)