Aragokamer

De Aragokamer is momenteel gesloten.

Luisterend Oor

Als je in een vervelende situatie zit of problemen hebt, kan het zijn dat je er zelf niet helemaal uitkomt. Dit kan komen omdat het een gevoelig of persoonlijk onderwerp is, waar je niet makkelijk over kan praten. Hieronder vallen studieproblemen, commissieproblemen, discriminatie, grensoverschrijdend gedrag, persoonlijke problemen en eigenlijk alles waar je verder nog mee zit.

Binnen Arago bieden we graag de optie om op een laagdrempelige manier over dergelijke problemen te praten. Hiervoor heeft een lid zich beschikbaar gesteld om als luisterend oor te dienen. De gesprekken zullen vertrouwelijk zijn maar houdt er rekening mee dat het lid geen professionele achtergrond heeft. Hij zal daarom ook geen klachten behandelen, maar zal je wel proberen te helpen voor zover mogelijk en je eventueel doorsturen naar iemand met meer expertise.

Momenteel is dit luisterend oor van Studievereniging Arago Sietse Reintsema. Je kan hem aanspreken, appen op 06 40296694 of mailen naar luisterendoor@arago.utwente.nl.

Vanuit de Universiteit Twente kan je ook melding maken van persoonlijke omstandigheden bij een studentendecaan. Deze kan je bereiken via het Student Affairs Coaching & Counselling (SACC) in de Vrijhof (kamer 311). Je kan ook mailen naar sacc@utwente.nl. Natuurlijk kan je ook altijd bij je mentor of iemand anders van de opleiding terecht.

LHBT-vereniging
Of je nu twijfelt over je geaardheid, er nog publiek voor uit moet komen, of al uit de kast bent, je bent zeker niet de enige! Als je geïnteresseerd bent kan je eens op de website van Exaltio kijken. Exaltio is een vereniging voor LHBT-studenten in Enschede die eens per twee weken een laagdrempelige activiteit organiseert.