Aragokamer

De Aragokamer is momenteel gesloten.

Vertrouwenspersoon

Als je in een vervelende situatie zit of problemen hebt, kan het zijn dat je er zelf niet helemaal uitkomt. Dit kan komen omdat het een gevoelig of persoonlijk onderwerp is, waar je niet makkelijk over kan praten. Hieronder vallen studieproblemen, commissieproblemen, discriminatie, grensoverschrijdend gedrag, persoonlijke problemen en eigenlijk alles waar je verder nog mee zit.

Bij Arago is er op dit moment één vertrouwenspersoon waar je contact mee op kan nemen als (voor zover mogelijk) onafhankelijk en onpartijdig aanspreekpunt. Alles wat je met deze persoon bespreekt is vertrouwelijk en zal alleen in overleg met jou met derden worden besproken. De vertrouwenspersoon zal op zichzelf geen klachten behandelen, maar zal je wel proberen te helpen voor zover mogelijk en je eventueel doorsturen naar iemand met meer expertise.

Momenteel is de vertrouwenspersoon van Studievereniging Arago Lars Bossink. Je kan hem aanspreken of mailen via vertrouwenspersoon@arago.utwente.nl.

Vanuit de Universiteit Twente kan je ook melding maken van persoonlijke omstandigheden bij een studentendecaan. Deze kan je bereiken via het Student Affairs Coaching & Counselling (SACC) in de Vrijhof (kamer 311). Je kan ook mailen naar sacc@utwente.nl. Natuurlijk kan je ook altijd bij je mentor of iemand anders van de opleiding terecht.

LHBT-groep
Of je nu twijfelt over je geaardheid, er nog publiek voor uit moet komen, of al uit de kast bent, bij Arago ben je zeker niet de enige! Er is een kleine, maar groeiende groep LHBT-Aragonauten. Wil je graag met iemand praten of ben je geïnteresseerd om bij de groep te komen, dan kan je contact opnemen met de vertrouwenspersoon of iemand van het bestuur. De groep is besloten en vertrouwelijk, dus je hoeft niet uit de kast te komen. Daarnaast is de groep geheel vrijblijvend en zijn er geen verplichtingen.

Als je geïnteresseerd bent kan je ook eens op de website van Exaltio kijken. Exaltio is een vereniging voor LHBT-studenten in Enschede die eens per twee weken een laagdrempelige activiteit organiseert.