Aragokamer

De Aragokamer is momenteel gesloten.

Kick-In

 

Informatie Doegroepen Kick-In 2017

Ieder jaar staan er tijdens de Kick-In een grote groep mensen klaar om zich te ontfermen over de dan nog onwetende nuldejaars. Deze helden worden ook wel doegroepouders genoemd. Tijdens de Kick-In zijn de doegroepouders hét contactpunt voor de nuldejaars. Ook daarna nog blijven de meeste nuldejaars, ook wel kiddo’s genoemd, een goede band houden met hun doegroepouders. Ook dit jaar is de KITN, de Kick-In commissie van TN, weer opzoek naar enthousiaste doelgroepouders. Als je als doegroep bent ingeschreven krijg je van ons alle informatie die je nodig hebt. Om alvast wat vragen weg te halen hebben we een overzicht met de belangrijkste informatie over de Kick-In 2017 en de doegroepen.

Wie zitten er in de KITN?
De KITN 2017 bestaat uit:
• Bart Folkers (Voorzitter)
• Daan de Ruiter (Secretaris)
• Jantinus Wisman (Penningmeester en Commissaris Beunhaas)
• Thijs Ikink (Commissaris Externe Betrekkingen)
• Femke Witmans (Commissaris Planning en Programma)

Wanneer is de Kick-In?
De Kick-In 2017 vindt plaats van 23 augustus tot en met 31 augustus.

Waar vind ik het programma van de Kick-In?
Het programma van de Kick-In is, behalve in de Arago-app en op de Kick-In site, te vinden op de volgende pagina’s:
Woensdag 23 augustus
Donderdag 24 augustus
Vrijdag 25 augustus
Zaterdag 26 augustus
Zondag 27 augustus
Maandag 28 augustus
Dinsdag 29 augustus
Woensdag 30 augustus
Donderdag 31 augustus
Vrijdag 1 september

Wat is de taak van een doegroepouder?
In een doegroep zitten gemiddeld tien kiddo’s die zich ingeschreven hebben voor de Kick-In. Elke ouder doet zijn of haar best om de Kick-In zo leuk mogelijk te maken voor de kiddo’s. Je gaat met je kiddo’s mee naar gave feesten en activiteiten en helpt ze bij verschillende praktische zaken. Denk hierbij aan het regelen van eten, het helpen van een kiddo als er een fietssleutel kwijt is, mensen naar huis brengen, etc. Vooral wordt er natuurlijk veel plezier gemaakt en moet je voor een toffe sfeer zorgen binnen de doegroep. Als laatst, en misschien wel het belangrijkste, ben je de eerste persoon met wie de nieuwe nuldejaars kennis maken op de universiteit. Je maakt dus een grote indruk op ze, en kan ze vervolgens helpen om hen een onvergetelijke tijd te bezorgen!

Wat is de taak van een hoofddoegroepouder (hoofdouder)?
Elke doegroep heeft twee hoofouders. Ze hoeven niet alles zelf te regelen, maar zij hebben de verantwoordelijkheid over de doegroep. Ze zijn ook het contactpunt met de ons, de KITN, en zorgen dat alles binnen de doegroep geregeld is. Verder krijg je van de KIC, de centrale Kick-In commissie, een hoofdoudertraining om je wat handvaten te geven om een doegroep te leiden.

Wat is de taak van een activist?
De KITN kan de Kick-In niet in hun eentje organiseren, daarom hebben we activisten nodig om deze week goed te laten verlopen. Als activist help je bij het op- en afbouwen van de meeste activiteiten, en begeleid je activiteiten waar nodig, denk hierbij bijvoorbeeld aan een vossenjacht of het bureaucratiespel. Verder help je vooral met kleine dingen om de dag op rolletjes te laten verlopen.

Hoeveel doegroepouders mag een doegroep hebben?
Wij gaan uit van een maximum van 10 ouders. Mochten er hele gekke taferelen voorkomen, kan dit natuurlijk altijd met de KITN overlegd worden.

Moet ik de hele Kick-In aanwezig zijn?
Als doegroepouder raden we je aan om de hele Kick-In aanwezig te zijn. Als je een paar dagen afwezig bent is dit in overleg met de KITN geen probleem. Hoofdouders zijn wel verplicht om tijdens de hele Kick-In aanwezig te zijn, en wordt ook verwacht dat alle ouders 22 augustus aanwezig zijn.
Als je activist bent hoef je in principe niet de hele Kick-In aanwezig te zijn, maar geef goed aan wanneer je wel en niet beschikbaar bent zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Wat moet je buiten de Kick-In allemaal doen?
Elke doegroep moet, nadat de doegroep is goedgekeurd, de volgende zaken regelen:
• Doegroepnaam (natuurlijk)
• Logo
• Doegroepfilmpje
• Doegroepstukje voor in het doegroepenboekje
Informatie over deze punten krijg je als de doegroep is ingeschreven. Als hoofdouder zul je naar een aantal voorlichtingen heen moeten. Verder moet iedere ouder zelf een ouderbijdrage van ongeveer €25 betalen. Hier wordt namelijk je doegroepshirt en het eten van betaald.

Krijg ik hier voor betaald?
Nee, helaas, je bent namelijk vrijwilliger namens Arago. De hoofdouders krijgen een vergoeding voor eventuele onkosten die gemaakt worden.

Vind ik dit leuk om te doen?
Ja, net als veel andere ouders, zul je het vast geweldig vinden om een groep nuldejaars onder je hoede te nemen en hen al het moois van de universiteit, de opleiding en Arago te laten zien.

Wat nou als ik een vraag heb die hier niet bij staat en ik wil toch graag een antwoord
van jullie of ik wil jullie gewoon leuks geven?
Je kunt ons altijd aanspreken of mailen naar kitn@arago.utwente.nl