Aragokamer

De Aragokamer is momenteel gesloten.

Sponsoren

Homepagina | Reisprogramma | Commissie | Steden | Bedrijfsbezoeken | Sponsoren

De Europareis wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren:

POF doet onderzoek in veel verschillende disciplines binnen de vloeistofmechanica; onder andere turbulentie, bubbels, nanofluïdica en granulaire materie worden onderzocht. POF gebruikt een combinatievan theoretische, experimentele en numerieke modellen om de fundamentele eigenschappen van vloeistoffen te begrijpen.

Voor meer informatie kunnen jullie kijken op hun websitefacebookpagina of hun youtubekanaal.

 

BMPI doet onderzoek naar het gebruik van licht voor medische toepassingen in alle disciplines – van borstkankerdiagnose tot het monitoren van pasgeborenen. Ze faciliteren zowel fundamenteel onderzoek, toepassingsgericht onderzoek  en onderzoek met een toegepast klinisch karakter. Voor meer informatie kunnen jullie kijken op hun website.

 

Het MESA+ instituut voor nanotechnologie combineert allerlei onderzoeksrichtingen, zoals fotonica, vloeistoffysica en nanotechnologie om baanbrekende ontwikkelingen te doen op de meest actuele problemen van onze samenleving. Dit doen zij door hun onderzoek te richten op de Key Enabling Technologies (KETs); die onderzoeksrichtingen waar op dit moment de meeste innovatie in mogelijk is met betrekking tot productontwikkelingen. De hoofdbijdragen van MESA+ zijn dan ook aan onder andere gezondheid, ICT en duurzaamheid. MESA+ bestaat uit meer dan 500 onderzoekers van allerlei verschillende disciplines en is daarnaast erg actief in het samenwerken met externe partners. Hiermee faciliteren zij regionaal een uiterst vruchtbare basis voor de opkomst en uitwerking van nieuwe ideeën en oplossingen. Voor meer informatie kunnen jullie kijken op hun website.

 

NWO is een organisatie die zich bezighoud met het financieren en ondersteunen van alle disciplines van de wetenschap. Ze geven niet alleen beurzen aan talentvolle Nederlandse wetenschappers maar proberen ook Nederlandse deelnames aan internationale onderzoeksprojecten te stimuleren. Daarnaast proberen ze ook het bedrijfsleven en de wetenschap dichter naar elkaar toe te brengen. Naast nog vele ongenoemde dingen houdt het NWO zich tot slot ook bezig met het beïnvloeden van het (inter)nationale wetenschapsbeleid. Voor meer informatie kunnen jullie kijken op hun website.

 

NBP doet onderzoek naar moleculaire en cellulaire biofysica op nanoniveau. Ze doen onder andere onderzoek naar moleculaire interacties op celoppervlakken en het opkomende onderzoeksgebied nanobiofotonica. Voor meer informatie kunnen jullie kijken op hun website.

 

IMS doet onderzoek naar dunne films, complexe materialen en het bouwen van nanostructuren. Hun bijdragen en toepassingen zijn onder andere gebaseerd in nanoelectronica, optische systemen en brandstof- en zonnecellen. Voor meer informatie kunnen jullie kijken op hun website.

 

XUV optics doet geavanceerd onderzoek op atoomschaal met behulp van dunne film technieken. Hierbij zijn zij vooral bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van extreem ultraviolet en soft-xray optische toepassingen. Voor meer informatie kunnen jullie kijken op hun website.

 

De NNV is dé belangenbehartiger van de natuurkunde in Nederland. Zo bieden zij subsidies aan onderzoekers, stimuleren zij netwerkmogelijkheden, organiseren zij symposia en publiceren zij het maandelijkse NNV natuurkunde tijdschrift, met informatie en interessante stukjes over actuele natuurkundige gebeurtenissen.Voor meer informatie kunnen jullie kijken op hun website.