Aragokamer

De Aragokamer is momenteel gesloten.

Steden

Homepagina | Reisprogramma | Commissie | Steden | Bedrijfsbezoeken | Sponsoren

Gedurende de Europareis zullen de volgende steden bezocht worden:

Frankfurt
De eerste stad die we zullen bezoeken is Frankfurt am Main. Kenmerkend voor Frankfurt is het moderne stadsbeeld: Frankfurt is een van de weinige Europese steden die worden gedomineerd door hoge wolkenkrabbers. Daarom wordt de stad ook Mainhattan genoemd en is verder een belangrijk financieel centrum binnen Duitsland en Europa. Frankfurt is de Tweede Wereldoorlog zwaar gehavend uitgekomen, waarna er een vrijwel compleet nieuwe binnenstad gekomen is met veel plek voor groen, prachtige stukjes architectuur en reconstructies van historische gebouwen.

Stuttgart
Stuttgart is de tweede stad die we zullen bezoeken. In de Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg ligt de bekende industriestad Stuttgart, met haar bijna 600.000 inwoners één van Duitslands tien grootste steden. De stad staat bekend als industriestad doordat bekende bedrijven zoals Mercedes-Benz, Porsche en Bosch hier gevestigd zijn. Daarnaast is Stuttgart van belang als cultureel centrum en als sportstad. In de stad zijn er mooie pleinen en paleizen te vinden, en ook gebouwen met veel verschillende architectuurstijlen. Daarnaast is er echter ook een levend uitgaansleven.

München
Onze eindbestemming zal München zijn. De hoofdstad van de vrijstaat Beieren kent een lange geschiedenis. De geschiedenis van Beieren gaat terug tot 600 (na christus) en München is in 1158 gesticht door Hertog Hendrik de Leeuw. Hij maakte van de stad een Handelspost nabij een klooster. Al snel breidde de stad uit en dankzij de bijna 1,4 miljoen inwoners behoort München nu tot de grootste steden van Duitsland. München is een belangrijk centrum voor Duitsland op economisch en cultureel gebied en doet niet onder voor andere internationale wereldsteden. Qua techniek biedt het Deutsche Museum van München een verzameling aan technische en natuurwetenschappelijke onderwerpen aan. Verder is de Müncher biergarten een belangrijk bestanddeel van het sociale leven en een bezoek hieraan is zeker de moeite waard.


XUV OpticsPhysics of FluidsMESA+