Aragokamer

De Aragokamer is momenteel open.
Janiek Weening heeft nu kamerdienst.

Symposium weer een succes!

Op dinsdag 13 december jongstleden vond het jaarlijkse symposium van S.V. Arago weer plaats! Dit jaar was het thema ‘A new dawn of Electronics’. In vijf verschillende praatjes van zowel internationale als Nederlandse sprekers werd er verteld over bestaande en nieuwe technieken in de electronica. In Waaier 4 en de foyer was het met zo’n 125 deelnemers een mooie, drukbezochte dag!

De dag werd geopend door onze dagvoorzitter, prof. Wilfred van der Wiel, waarbij hij een korte introductie gaf op technieken als quantumcomputing en neuromorphic computing. Vervolgens vertelde dr. Alexander Brinkman ons alles over topoligische materialen, het onderwerp van de afgelopen Nobelprijswinnaars. Dr. Evangelos Eleftheriou gaf een erg interessante presentatie over neuromorphic computing en wat daar allemaal bij komt kijken. Na een heerlijke lunch werd het symposium voortgezet met Dr. Lieven Vandersypen uit Delft, die ons dieper meenam in de wereld van quantumcomputing. Dr. Julian Miller inspireerde iedereen daarna met zijn praatje ‘How to exploit the unknown’: hoe evalueren materialen en wat kan dit in de toekomst betekenen? Dr. Floris Zwanenburg eindigde het symposium met een mooie uitleg over silicon quantum electronics.

Het symposium werd zoals gebruikelijk afgesloten met een gezellige borrel in de TAP. Kortom, het was een leerzame dag met veel inspirerende presentaties en nieuwe inzichten. Organiseer jij het volgende symposium? Neem dan contact op met het bestuur van Arago.