Aragokamer

De Aragokamer is momenteel open.
Ewout Zijlstra heeft nu kamerdienst.

Snelste Batavierenrace ooit!

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het grootste blokje om van het jaar: De Batavierenrace. Op vrijdagmiddag begonnen 25 helden in de AK aan hun gezamenlijke queeste.

De nachtploeg vertrok al snel richting Nijmegen, om daar het eerste deel van de route af te leggen. Door het falen van het analoge navigatiesysteem van de Batavierenrace liep bij etappe 5 het grootste deel van de lopers fout. Zo niet onze Niels, die een fenomenale tijd neerzette. Daarom was het extra balen dat de etappe werd geschrapt.

De ochtendploegveteranen hebben samen met nieuwe aanwas ook zeer strakke tijden neergezet. Een official vond het zelf nodig om ons een onverdiende tijdstraf toe te kennen, deze is gelukkig later ook weer ingetrokken.

De middagploeg had het geluk uit te kunnen slapen, maar werd helaas wel wakker in een klimaat vergelijkbaar met dat van de Atacamawoestijn. Ondanks de hitte hebben ook deze doorzetters hun deel van de barre tocht volbracht, om trots in het centrum van Enschede aan te komen.

Dit jaar was de eer aan Femke en Lars om de laatste etappe te lopen. Omdat al snel duidelijk werd dat Lars een oneerlijk voordeel heeft met zijn lange benen, is besloten om Femke 20 minuten eerder te laten vertrekken. Na een goede aanmoediging bij Carré sprintte Femke naar de finish en zette een mooie tijd neer. Helaas is Lars er niet in geslaagd om zijn fysieke voordeel om te zetten in een snelle tijd, hij eindigde nog steeds ruim 5 minuten achter Femke. Gelukkig was hij wel snel genoeg om voor alle andere mannelijke bestuurders te blijven.

Uiteindelijk was het dan toch tijd om richting de TAP te gaan met de vierde ploeg. Daar stond een warme voedzame maaltijd klaar om weer op krachten te komen van alle lichamelijke inspanning. Door al het verloren vocht moest er natuurlijk ook voldoende gedronken worden. Dit is gelukt en zelfs nog voorgezet in het uiteindelijke einddoel van de Batavierenrace: de Vestingbar!

Al met al was het een erg succesvolle 46e editie van de Batavierenrace. Met de hulp van de FyFy heeft Arago weer alle verwachtingen doorbroken door op plek 74 te eindigen. Wel 20 plekken hoger dan bij de editie van vorig jaar! Hierdoor kwamen onze roodgekleurde racemonsters zowel als eerste UT-studievereniging, als als eerste natuurkundevereniging over de finish.