Aragokamer

De Aragokamer is momenteel gesloten.

Arago haalt 120e plaats in Batavierenrace

Op vrijdag 10 mei was het eindelijk zover: de 47e Batavierenrace! Net zoals voorgaande jaren was het Arago-batateam ook dit jaar weer perfect georganiseerd door de Fysieke Fysici. De nachtploeg vertrok vrijdagavond rond half zeven richting Nijmegen om daar te beginnen aan de grootste estafetteloop ter wereld. Zij werden ’s ochtends vroeg in Ulft afgelost door de ochtendploeg die al rond vijf uur van de campus was vertrokken. In Barchem verzamelde vervolgens zich de middagploeg die het laatste stuk richting het centrum van Enschede zou afleggen. De laatste (dubbele) etappe van het centrum richting de Campus van de UT werd traditiegetrouw gelopen door twee bestuursleden. Dit jaar viel deze eer ten deel aan Aron en Hannah. Onder luid gejuich (en met Aragovlag) bereikten zij de finish op de UTrack, waarna bleek dat zij beiden de exact zelfde tijd van 00:39:58 gelopen hadden! Uiteindelijk heeft Arago hiermee ten opzichte van de 349 teams die meededen een knappe 120e plaats in het algemeen klassement afgedwongen!

De zaterdag werd afgesloten met de BataQ en natuurlijk het batafeest, waarbij naast Arago ook onze zusjes Marie Curie uit Nijmegen, Van der Waals uit Eindhoven en VvTP uit Delft vertegenwoordigd waren.