Aragokamer

De Aragokamer is momenteel gesloten.

2 teams naar internationale olympiade PLANCKS

Na het grote succes van de nationale natuurkunde-olympiade (PION) die in Enschede werd georganiseerd, mochten drie Nederlandse teams afreizen naar Denemarken voor PLANCKS, de internationale natuurkunde-olympiade. Van deze Nederlandse teams kwamen er twee uit Enschede! Dit weekend stond natuurlijk in het teken van de wedstrijd op zaterdagochtend, maar dat betekende niet dat er geen tijd was voor gezellige activiteiten met natuurkundigen van over de hele wereld, zoals een stadswandeling, een college de Nobelprijswinnaar Wolfgang Ketterle en feestjes in de avonden. Uiteindelijk werden de Enschedese teams ilLUMENated (Lumen Eek, Geert Heres, Tim Kokkeler en Femke Witmans) en Prima (Shivan Bissessar, Duco van Buuren, Maarten Eijkel en Jelle Kuyper) 17e en 18e van de 34 teams met exact hetzelfde aantal punten!