Aragokamer

De Aragokamer is momenteel gesloten.

Dave Blank

Dave Blank

Dave Blank – Erelid sinds 25 oktober 2001

In 1990 werd Dave een van de eerste Leden van Verdienste van Arago. Reeds toen was hij sterk betrokken bij de borrelcommissie, en de organisatie van vele activiteiten waaronder de lustra. Maar in de jaren daarop is zijn betrokkenheid zelfs gegroeid.

Na zijn eerste studiereis naar België was hij als Lid van Verdienste al begeleider van de CEASAR-studiereis in 1992, de COSMOS-studiereis in 1995 en ook ging hij mee met de Aztec-studiereis in 2002. Bovendien heeft hij zich ingezet voor de organiserende commissies door cases te regelen en zijn ongekende internationale netwerk te gebruiken voor het leggen van contacten.

Naast actieveling is hij ook een goede PR-man voor Technische Natuurkunde in het algemeen en voor Arago in het bijzonder. Geen wonder dat hem de eeuwige titel van Mr. TN is toegekend en zijn lidmaatschap in 2001 verder is geupgrade naar Erelid.

Sinds 5 november 2010 mag Dave Blank zich tevens Ridder in de Orde van de Nederlandsche Leeuw noemen. Deze onderscheiding kreeg hij voor zijn baanbrekende werk op het gebied van nanotechnologie en wetenschap in het algemeen, maar ook voor zijn inspanningen voor maatschappelijke apsecten in Twente, zoals het populariseren van de kunst.